Gilde Ungfe er et konsept som bidrar til å utnytte de ressursene vi har på best mulig måte. Dyrene, som er kviger, har en slaktevekt på minimum 200 kg (gjennomsnittsvekt er ca. 255 kg) og i dette konseptet inkluderes alle storferasene.
Kvigene som skal fôres over sommeren skal ha minimum 8 uker på beite. Kvigene har gått fritt hele livet, ute på beite eller inne i store binger, dette bidrar til god mosjon og god dyrevelferd.
Bøndene som leverer dyr til Gilde Ungfe-konseptet, setter kravene til dyrevelferd og god fôring høyt. Kvigene er en stor bidragsyter til å holde kulturlandskapet åpent ved at de beiter i utmark.
Utenfor beitesesong fôres kvigene med konservert (syrnet) gress, samt ulike kornprodukter som vinterfôr. Nok fôr av riktig kvalitet og mosjon er viktige forutsetninger for god kjøttkvalitet. Lykkelige dyr gir kvalitetskjøtt – og glade bønder!
God kjøttkvalitet
Hunndyr er kjent for ekstra mørhet og saftighet siden de er mer saktevoksende enn hanndyr. Vi får også en mer ensartet størrelse på kvigene, noe som igjen gir forutsigbarhet i størrelse på stykningsdelene.
Stykningsdelene i Gilde Ungfe er finfibret, møre og saftige som kalv, og har smak og farge som storfe.
Fett og marmorering ligger et sted midt imellom kalv og storfe.
Kort sagt; det beste fra kalv og storfe! – Og norsk råvare av høyeste kvalitet!
UNGFE FLANKESTEK FYLT MED KYLLINGFARSE, STEINSOPP OG MASSE URTER
Flankestek er en spennende stykningsdel med mange muligheter. Noe som blir utrolig godt, er å skjære den inn på langs til en «butterfly» og fylle med kyllingfarse, før du baker den på 70 °C i en time.
FARSEN
- 1 kyllingbryst à ca 250 gram
- 180 g kremfløte
- 1 ss smør
- 1 ts tørket steinsopp
- Salt til smak
Kjør først kylling seig i en hurtigmikser med salt. Spe deretter i fløte og smør. Flankesteken banker du ut og smører på kyllingfarse. Rull det godt sammen og pakk det godt og stramt i clingfilm.
Bak det på 70 °C i en time og avkjøl lett før du tar av plasten og steker rullen i en stekepanne. Skjær i skiver på ca 1 cm.
Noe som er fantastisk ved siden av, er steinsopp i brunet smør. Det lages ved at du smelter smør i en kjele og har i tørket steinsopp.
Kok det så i smøret til smøret brunes og server ved siden av kjøttet.
CHRISTER RØDSETH
har gjennom mange år samarbeidet med oss i Nortura gjennom sin deltakelse på Det norske kokkelandslaget og som kjøkkensjef på restauranten Vaaghals i Oslo. I 2019 åpnet han også Code restaurant, som vi er stolt leverandør til.
Christer har gjennom sin unge karriere vært med som commis 2 ganger i Global Chef samt vært kaptein for både junior -og seniorlandslaget. Hans helt klart største lidenskap er å lage mat, men nå også mer og mer på TV og i andre medier. Christer sier: «Jeg elsker å lage mat sånn at alle kan lykkes med det jeg prøver å vise, men på sine egne premisser.» I forbindelse med lanseringen av Gilde Ungfe har vi bedt Christer komme med noen oppskrifter og tips.
Vi håper du blir inspirert!
BEEF TATAKI AV UNGFE INDREFILET
- Gilde Ungfe Indrefilet
- Teriyakisaus
- Sesamfrø ristet
- Brokkolini
PONZUSAUS
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss sukker
- 1 ss revet ingefær
- 0,5 lime (saften)
Brun indrefileten raskt i stekepanne på høy temperatur.
Rull den først i teriyakisaus, så i ristede sesamfrø.
Stek brokkolini og server sammen med ponzusaus.
Stykningsdeler av Ungfe
Stykningsdeler av Ungfe
Oppskrifter i dette konseptet
Ungfe Teres Major med trøffelsmør, stekt sopp og grillet spisskål
Oppskrift
Tagliata med Ungfe Teres Major
Oppskrift
Ungfe Mørbrad med potetgnocchi, salviesmør og fersk tomatsaus
Oppskrift
Pizza med Ungfe Teres major, gremolata og syltet løk
Oppskrift
Mexican BBQ: Birria tacos med Ungfe høyrygg
Oppskrift
Korean BBQ: Chadolbaegi med Ungfe brisket
Oppskrift
Korean BBQ: Galbi med short ribs av ungfe – Korean short ribs
Oppskrift
American BBQ: Burnt Ends - sticky & smoked
Oppskrift
American BBQ: Smothered BBQ Brisket med chips og BBQ-saus
Oppskrift
American BBQ: Grillede short ribs av Ungfe
Oppskrift
Beef tataki av Ungfe Indrefilet
Oppskrift
Tartar av Ungfe flankestek med persille, fritert kapers, parmesanchips og bakt eggeplomme
Oppskrift
Ungfe Strip loin servert med margben, grillet hjertesalat og pisket smør
Oppskrift
Ungfe Brisket med «Bygg & Cheese»
Oppskrift
Ungfe Flankestek fylt med kyllingfarse, steinsopp, masse urter og stekt sopp
Oppskrift
Rosastekt Ungfe Høyrygg med smørsaus, aspargesbønner, sukkererter, urter og sprøstekt løk
Oppskrift
Ungfe Côte de Boeuf med bakt og fylt sellerirot
Oppskrift
Ravioli fylt med Ungfe Short ribs med tomatsaus, burrata og basilikum
Oppskrift