IKKE NOE ER MER FLEKSIBELT ENN TAPAS
– kokkens fantasi og gode råvarer bestemmer resultatet. Enkelt er det også, da det meste kan gjøres klart på forhånd

Vi kan tilby deg det meste av råvarer fra vår rikholdige meny med produkter fra både Gilde og Prior. La vår inpsirasjonsfolder hjelpe deg med å sette tapas på menyen. 
Velbekomme!

Det er mange teorier i Spania om hvor Tapas kommer fra og historien bak den, men de fleste ser ut til å enes om at Andalucía nok er opprinnelsessted et. ”Tapa” betyr lokk og hentyder på skiver av brød som ble lagt over glass med sherry for å hindre støv, sand og insekter fra å komme i glasset.

Etter hvert fikk man servert noe å tygge på i tillegg til brødet og så utviklet det seg videre. Dette er en av teoriene.

En annen historie er om Kong Alfonso den 10. i Cordoba som ble rådet av sin livlege til å kutte ned på kaloriinntaket, og som løste det ved å be kokkene servere alt som små retter.En annen populær historie er at for å begrense fyll ble det i et kongelig dekret beordret å ikke servere drikke uten mat til, for å praktisk løse dette, oppsto tapas.

Tapas består av mange små, individuelle retterav varm og kald mat som kan enten brukes som forrett, eller spises som et veldig variert måltid. I dag forbinder de fleste tapas med fingermat man spiser sammen med andre. Munnfuller som setter smak og farge på samværet, som får alle til å snakke bedre sammen, og livet til å virke litt lysere og enklere.

Tapas skal som oftest nytes til et glass vin, og vinen trenger ikke være særlig avansert. Rødvin, et lite glass øl, sherry Vino de Verano (sommervin).

TIPS!
Tapasproduktene våre kan også serveres på buffetfat - en perfekt sammensetning av smaker som de fleste setter pris på. Gjestene dine blir fornøyde og hva er vel bedre enn det?

Last ned brosjyren her

Oppskrifter i dette konseptet

Spansk omelett med salami-spyd

Kyllingklubber

Her kan man variere med ulike dipsauser

Spareribs med glace og bønnesalat

En populær rett i mange ulike kjøkken rundt om i verden

Lam indrefilet med aprikoschutney

En nydelig rett, perfekt til høsten!

Carpaccio av kalv med rømmedressing

En herlig klassiker som er like god som den er lett å lage

Tronfjell på bruschetta med oliven og rosmarin

Tronfjell langtidsmodnet spekeskinke på bruschetta med oliven og rosmarin

Tronfjell og melon

Tronfjell & Grønn Asparges

Relaterte artikler

Skivet Santa Kristina stakk av med "Årets speket svinekjøtt oppskåret"!

Skivet Santa Kristina stakk av med "Årets speket svinekjøtt oppskåret"!

Gildes langtidsmodnede spekeskinke, Santa Kristina, er igjen kåret til Norgesmester i spekemat. Nortura tok hjem hele 13 medaljer i årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter.

Les mer