Stykkevis & Delt handler om å utnytte ressursene fullt ut. Når våre norske bønder tar så godt vare på dyra, får kjøttet en ekstra verdi – hver eneste del teller!
Glemte stykningsdeler
Stadig flere kokker oppdager hvilke spennende muligheter som ligger i «glemte» stykningsdeler. På restauranter og kantiner verden over serveres det i dag fantastiske retter av kjøttstykker som tidligere gikk til oppmaling. Bevisstheten rundt det å utnytte hele dyret er rett og slett blitt trendy, og hva er vel bedre enn det?
Stykkevis & Delt er Gildes svar på den økende interessen. Dette er en serie produkter som tar utgangspunkt i røffe stykningsdeler, og hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både langsteking, reale gryteretter og sous vide.
Utnytte hele dyret
Det å utnytte hele dyret fra hode til hale, handler om respekt for både bonden og dyra. Det er verken bærekraftig eller etisk riktig å kun velge de edleste delene. Dessuten går man glipp av så mye god smak – for det er i de «glemte» stykningsdelene at smaksopplevelsene ligger!
I konseptet Stykkevis & Delt går vi tilbake til røttene og tar frem igjen disse glemte delene og tilberedningsmetodene. Produktene er røffe stykningsdeler, hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både marinering, røyking, steking, grilling, braisering, langsteking og sous vide.
Førsteklasses råvarer, 100% norsk
For deg med kjærlighet til mat, kan du nå la deg inspirere til å trylle frem delikatesser av spennende råvarer som storfekjake, storfenakke, kam med 3 ben av kalv, flankestek og slakterbiff – for å nevne noen få. Og her et det fritt frem for kreativiteten; dette er reale produkter som tillater både marinering, røyking, steking, grilling, og braisering.
Stykkevis & Delt er førsteklasses råvarer fra Gilde, omsorgsfullt stykket ned av Norturas dyktige kjøttskjærere. Og 100 % norsk, selvfølgelig.
Produkter i dette konseptet
Oppskrifter i dette konseptet
Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat
Oppskrift
Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto
Oppskrift
Slakterbiff med sellerichips, sopp og syltede grønnsaker
Oppskrift
Smørbrød med cottage cheese og Ægirmarinert svinekjake
Oppskrift
Asiatisk pepperbiff av flankestek
Oppskrift
Blings med Ægirmarinerte svinekjaker
Oppskrift
Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker
Oppskrift
Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner
Oppskrift
Storfehaleblings med sukkererter
Oppskrift
Storfehale kokt med ingefær, honning og soyasaus, servert med rotmos og poteter
Oppskrift
Braiserte storfekjaker med grønnsaker og mandelpotetmos
Oppskrift
Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise
Oppskrift
Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker
Oppskrift
Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter
Oppskrift
Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk
Oppskrift
Storfekjake med pastinakkpuré og sprøstekte kantareller
Oppskrift
Brisket med ovnsbakte beter
Oppskrift
Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost
Oppskrift
Grillet flat iron filet med curly fries og edamame-salat
Oppskrift
Sprøstekt pork belly strips med BBQ-saus og fries
Oppskrift
Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor
Oppskrift
Burger med bacon og fennikel-slaw
Oppskrift
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Oppskrift
Larb med kjøttdeig av svin
Oppskrift
Puffet svinesvor med røkt salt og Crispy chicken skin med estragonmajones
Oppskrift
Kyllingvinger med sticky soyasaus og ris
Oppskrift
Next up Singapore - Char Siu
Oppskrift
Grillede kyllinghjerter yakitory-style
Oppskrift