Stykkevis & Delt – utnytt ressursene fullt og helt

LOGO Stykkevis Delt 2017
BAKGRUNN 13418 copy 1920

Stykkevis & Delt handler om å utnytte ressursene fullt ut. Når våre norske bønder tar så godt vare på dyra, får kjøttet en ekstra verdi – hver eneste del teller!

Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise
Stykkevisdelt 30 copy 1920
Stykkevis & delt 24
Stykkevisdelt 25 copy 1920
Stykkevisdelt 06 copy 1920
Stykkevisdelt 03 copy 1920
Stykkevisdelt 01 copy 1920

Glemte stykningsdeler

Stadig flere kokker oppdager hvilke spennende muligheter som ligger i «glemte» stykningsdeler. På restauranter og kantiner verden over serveres det i dag fantastiske retter av kjøttstykker som tidligere gikk til oppmaling. Bevisstheten rundt det å utnytte hele dyret er rett og slett blitt trendy, og hva er vel bedre enn det?

Stykkevis & Delt er Gildes svar på den økende interessen. Dette er en serie produkter som tar utgangspunkt i røffe stykningsdeler, og hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både langsteking, reale gryteretter og sous vide.

Utnytte hele dyret

Det å utnytte hele dyret fra hode til hale, handler om respekt for både bonden og dyra. Det er verken bærekraftig eller etisk riktig å kun velge de edleste delene. Dessuten går man glipp av så mye god smak – for det er i de «glemte» stykningsdelene at smaksopplevelsene ligger!

I konseptet Stykkevis & Delt går vi tilbake til røttene og tar frem igjen disse glemte delene og tilberedningsmetodene. Produktene er røffe stykningsdeler, hvor de fleste tåler mye behandling, og egner seg derfor til både marinering, røyking, steking, grilling, braisering, langsteking og sous vide.

Førsteklasses råvarer, 100% norsk

For deg med kjærlighet til mat, kan du nå la deg inspirere til å trylle frem delikatesser av spennende råvarer som storfekjake, storfenakke, kam med 3 ben av kalv, flankestek og slakterbiff – for å nevne noen få. Og her et det fritt frem for kreativiteten; dette er reale produkter som tillater både marinering, røyking, steking, grilling, og braisering.

Stykkevis & Delt er førsteklasses råvarer fra Gilde, omsorgsfullt stykket ned av Norturas dyktige kjøttskjærere. Og 100 % norsk, selvfølgelig.

Produkter i dette konseptet

Oppskrifter i dette konseptet

Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat

Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat

Oppskrift

Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto

Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto

Oppskrift

Slakterbiff med sellerichips, sopp og syltede grønnsaker

Slakterbiff med sellerichips, sopp og syltede grønnsaker

Oppskrift

Smørbrød med cottage cheese og Ægirmarinert svinekjake

Smørbrød med cottage cheese og Ægirmarinert svinekjake

Oppskrift

Asiatisk pepperbiff av flankestek

Asiatisk pepperbiff av flankestek

Oppskrift

Blings med Ægirmarinerte svinekjaker

Blings med Ægirmarinerte svinekjaker

Oppskrift

Svineknoke kokt i melk med bakte rotgronnsaker Stykkevis Delt

Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker

Oppskrift

Olmarinerte svinekjaker med rotgronnsaker og gresskarkjerner Stykkevis og delt

Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner

Oppskrift

Storfehalesandwich i blings med sukkererter Stykkevis Delt

Storfehaleblings med sukkererter

Oppskrift

Ingefar honning og soyamarinerte storfehaler med poteter og rotmos Stykkevis Delt

Storfehale kokt med ingefær, honning og soyasaus, servert med rotmos og poteter

Oppskrift

Braiserte storfekjaker med gronnsaker og mandelpotetmos Stykkevis og delt

Braiserte storfekjaker med grønnsaker og mandelpotetmos

Oppskrift

Rodvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise Stykkevis og delt

Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise

Oppskrift

Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og gronnsaker Stykkevis og delt

Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Oppskrift

Flankestek med grillet asparges picantesaus og ovnsbakte poteter Stykkevis og delt

Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter

Oppskrift

Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk Stykkevis og delt

Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk

Oppskrift

Storfekjake med pastinakkpuré og sprostekte kantareller Stykkevis og delt

Storfekjake med pastinakkpuré og sprøstekte kantareller

Oppskrift

Brisket med ovnsbakte beter

Brisket med ovnsbakte beter

Oppskrift

Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost

Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost

Oppskrift

Grillet flat iron steak med curly fries og edamame-salat

Grillet flat iron filet med curly fries og edamame-salat

Oppskrift

Stykkevis Delt Sprostekt pork belly strips med BBQ saus og fries

Sprøstekt pork belly strips med BBQ-saus og fries

Oppskrift

Stykkevis og Delt Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor

Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor

Oppskrift

Stykkevis Delt Burger med Eldhusrøkt bacon og fennikel slaw

Burger med bacon og fennikel-slaw

Oppskrift

Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon

Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon

Oppskrift

Nose to tail larb

Larb med kjøttdeig av svin

Oppskrift

Nose to tail svinesvor crispy chicken skin

Puffet svinesvor med røkt salt og Crispy chicken skin med estragonmajones

Oppskrift

Nose to tail Kyllingvinger

Kyllingvinger med sticky soyasaus og ris

Oppskrift

Singapore Char siu

Next up Singapore - Char Siu

Oppskrift

Nose to tail kyllinghjerter

Grillede kyllinghjerter yakitory-style

Oppskrift