Gilde Gullkalv - førsteklasses norsk kalvekjøtt

Gullkalv sekundaerlogo CMYK
Lys marmor bakgrunn

Gilde Gullkalv har en fin og nett størrelse på stykningsdelene som gjør det enkelt å porsjonere på tallerken, slik at du som kokk kan være trygg på et godt resultat.

Den milde smaken gjør kalvekjøtt til et godt lerret for å eksperimentere med ulike smaker og krydder.

100% norsk kalvekjøtt

Kalvene vokser opp på utvalgte gårder hos den norske bonden. Naturlig kosthold, sammen med en sunn vekstprosess, bidrar til en unik kvalitet, uimotståelig smak og delikat tekstur.

Kjøttet er av høyeste kvalitet – og har en forutsigbar smak, saftighet og mørhet. Kalvekjøtt har lite bindevev, en fin struktur og en lys, delikat farge. Det stilles krav til slakteklasse P+ for å kunne klassifiseres som Gullkalv.

Alle våre stykningsdeler av Gullkalv er nøysomt skåret ned av våre dyktige skjærere på Gol og Rudshøgda.

Gullkalv Lårstek roastbiff høyde copy 1920
Gullkalv Ytrefilet Wellington høyde copy 1920
Gullkalv Indrefilet høyde copy 1920
Gullkalv Knoke Osso Buco høyde copy 1920
Gullkalv grytekjøtt Klassisk gryte høyde copy 1920
Gullkalv Flatbiff Vitello tonato tartar høyde copy 1920
Gullkalv Flatbiff Snitzel høyde copy 1920

Det er viktig for oss å bruke alle delene av Gullkalv

Derfor tilbyr vi et bredt sortiment av stykningsdeler. Nose-to-tail handler om å utnytte hver eneste del av dyret, og gir oss muligheten til å skape en mer bærekraftig og ressursbevisst produksjon.

Ved å bruke alle deler av dyret, kan vi minimere matsvinn og redusere belastningen på miljøet.

For oss er nose-to-tail tilnærmingen mer enn bare en trend; den er en viktig del av vår forpliktelse til å minimere matsvinn og maksimere ressursutnyttelsen. Ved å bruke hele dyret kan vi redusere avfallet betydelig og sikre at ingenting går til spille. Det er også viktig for oss å fremme en dypere forståelse og respekt for dyra. Ved å utforske alle deler av dyret, åpner vi også opp for nye smaksopplevelser og inspirerer til kreativitet hos deg som kokk.

Fransk Kalvegryte

Gullkalv grytekjøtt Klassisk gryte bredde copy 1920

1,5 kg Gullkalv kalvekjøtt, benfritt

500 g sellerirot

1 kg gulrot

1 store purre

1 stor løk

Ca. 30 g smør

3 ss olje

3 ss mel

1,5 dl tørr hvitvin

1 liter vann (eller til det dekker)

2-3 nellikspiker

1 ss timian, tørket

1 kvist rosmarin

1/2 sitron

2 eggeplommer

3 dl crème fraîche

Salt og pepper

Kutt grønnsakene i litt grove terninger.

Brun kjøttet i god, varm jerngryte eller kjele. Krydre med salt og pepper, og ha på mel. Vend godt inn og fres i et par minutter.

Ha på hvitvin og bland det godt inn med melet. Ha så over vann til det dekker kjøttet og gi dette et oppkok.

Tilsett grønnsakene og la det trekke under lokk i ca. 1,5 time. Ta opp kjøttet og grønnsakene fra væsken og la dette hvile i en tildekket bolle.

Skru opp temperaturen og la kraften redusere i 10-15 minutter.

Visp sammen Crème Fraîche, eggeplommer og sitronsaft i en bolle. Hell blandingen over kraften mens du visper inn på svak varme.

Smak til med salt og pepper.

Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i gryten og varm forsiktig opp (skal ikke koke).

Server med små ovnsbakte poteter.