VÆR STOLT AV DET NORSKE OG LOKALE
Vi vet også at dine kunder blir mer og mer opptatt av lokal- og kortreist mat, og derfor ønsker Nortura PROFF å gjøre det enklere for deg å sette lokalmat på menyen.

Vi har 17.214 stolte bønder fordelt over hele Norge og 33 produksjonssteder fordelt på 13 fylker. Det betyr at vi har produsenter og produksjonsanlegg nær deg, som igjen gjør veien fra beite til bord kort.

MAT I VERDENSKLASSE
Fra høyfjellsområdene med trange daler, fosser og isbreer, til frodige øyer og dype fjorder langs kysten produserer vestlandsbonden mat i verdensklasse. Fjordfylket har et forholdsvis vått klima med snø om vinteren og mye regn om sommeren som gir gode vekstvilkår for godt fôr. Her skaper stolte bønder ren og ærlig mat.

FOREDLING PÅ NORTURA FØRDE OG NORTURA FORUS
Nortura Forus er norsk kjøttindustris største arbeidsplass med ca. 600 ansatte fordelt på over 37 nasjonaliteter. Disse kyndige hendene foredler svin fra Matfylket Rogaland.

Kompetansen og håndverket hos Nortura Førde strekker seg helt tilbake til 1930-tallet. Her er det lang tradisjon for slakting og foredling av lam, storfe og kalv fra fjordfylket, Sogn- & Fjordane. Kvalitet, matvaresikkerhet, dyrevelferd- og dyrehelse er grunnpilarene i vårt arbeid.

STOLTE BØNDER
Sonja Skaare Esperø er oppvokst i Oslo, men overtok familiegården på idylliske Skåre i Oppstryn da hun var 21 år. Hun har holdt på i 30 år og er fortsatt glad i gårdslivet. Hun har både sau og kuer som hver sommer beiter høyt oppe på Strynefjellet. Der spiser de næringsrikt og godt gress, som gjør kjøttet ekstra smakfullt og gir god kvalitet. Alt det deilige kjøttet blir foredlet på anlegget i Førde.

Dette er én av 5.111 stolte bønder fra Vestlandet som hver dag jobber for å levere det beste regionen har å by på.