VÆR STOLT AV DET NORSKE
OG LOKALE
Vi vet også at dine kunder blir mer
og mer opptatt av lokal- og kortreist
mat, og derfor ønsker Nortura PROFF
å gjøre det enklere for deg å sette
lokalmat på menyen.
Vi har 17.214 stolte bønder fordelt over hele Norge og 33 produksjonssteder fordelt på 13 fylker. Det betyr at vi har produsenter og produksjonsanlegg nær deg, som igjen gjør veien fra beite til bord kort.
MATFYLKE # 1
Matfylket Rogaland er et av landets
største landbruksfylker, både når det gjelder dyrehold og kulturbeite.
Spesielt Jæren er kjent for stor
landbruksaktivitet, og er et av Norges
beste landbruksområder preget av flatt
landskap med store jorder.
Rogaland er omgitt av hav og vakker natur, og har gode klimatiske forhold som gir spesielt gode vekstvilkår for grasproduksjon og kulturbeite. Dette byr på ypperlige beiteforhold for storfe og småfe, og her fungerer naturen nærmest som en garantist for deilig og smakfullt kjøtt.
FOREDLING PÅ VESTLANDET
Råvarene blir slaktet og foredlet i
Egersund og Forus. Nortura Egersund
ligger i Eigersund kommune og driver med slakting og skjæring av storfe. Nortura Forus er norsk
kjøttindustris største arbeidsplass med ca. 600 ansatte fordelt på over 37 nasjonaliteter! Kvalitet, matvaresikkerhet, dyrevelferd- og
dyrehelse er grunnpilarene i vårt arbeid.
STOLTE BØNDER
Torres Bore driver Teigen samdrift i
Bore i Rogaland. Hans gård har vært i
familien de siste 400 årene og ligger
flott til omringet av grønne jorder så
langt øyet kan se og med kystlinjen et
steinkast unna. Der bor han sammen
med sin kone og tre barn, og er fullt
opptatt med både storfe og gris. Hans
ammedyr er ute og beiter nesten hele
året rundt og alle dyrene får det beste
stellet de kan ønske seg.
Alle råvarene er kortreist, og blir foredlet på Forus eller i Egersund. Dette er én av 2.869 stolte bønder fra Agder og Matfylket Rogaland som hver dag jobber for å levere det beste området har å by på.