Fakta om Storfe Mørbrad
Mørbrad er det møre, saftige kjøttstykket som sitter mellom filetkammen (enden av ytre- og indrefileten) og lårsteken. Kjøttet er mørt, magert og finfibret – og egner seg svært godt til både biff og andre retter. Den har en veldig god kjøttsmak, og mørhet på linje med en ytrefilet, men har ofte mer stabil mørhet enn ytrefileten.
Mørbraden har en sene som sitter omtrent midt i. Du bør fjerne senen før du bruker råvaren. Dette er en kjapp, enkel jobb. Se hvordan du gjør det i vår inspirasjonsfilm.
En hel mørbrad består av 2/3 mørbradbiff of 1/3 mørbradfilet.
Vekten på en hel mørbrad er i snitt 2,4 kg, der omtrent 1,6 kg er mørbradbiff og omtrent 0,8 kg er mørbradfilet.
Ved å dele mørbraden i tilnærmet 3 like stykker, én mørbradfilet og mørbradbiff delt i to på langs, og så surre eller binde opp – gir svært god porsjonskontroll.
Sjekk ut våre inspirasjonsfilmer!
Våre flinke kokker Birger og Geir Magnus viser deg her bearbeiding av råvaren storfe mørbrad. Lenger ned kan du se tilberedning.
MANGE BRUKSOMRÅDER
Storfe mørbrad er en meget anvendelig stykningsdel som kan brukes til blant annet:
• Biffer: hovedrett • steak sandwich
• Helsteking: roastbiff • tranchering på buffet/front cooking
• Tranchert: som topping på biffsalat • pastaretter • biffsnadder • grillspyd • pizzatopping (enten i små stykker eller tranchert og lagt på ved servering)
• Tartar og carpaccio
• God, gammeldags løvbiff
GOD TILGANG PÅ RÅVARE
Storfe mørbrad er en stykningsdel det finnes rikelig tilgang på, slik at det ikke er fare for mangel på råvare. Mørbraden veier Oftest mellom 2-3 kg, så du får mange porsjoner ut av én mørbrad.
NORSK OPPRINNELSE
Alle produkter merket med Gilde inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk over hele landet og er foredlet av fagfolk med høy kompetanse etter Gildes strenge kvalitetsstandarder.
Sjekk ut våre inspirasjonsfilmer!
Våre flinke kokker Birger og Geir Magnus inspirerer deg her til ulik tilberedning av storfe mørbrad.
Last ned inspirasjonen som pdf her!
Oppskrifter med Storfe Mørbrad
Biffsnadder av mørbrad med bearnaisesaus
Oppskrift
Tapasfjøl med storfe mørbrad, bakte sjampinjonger med chorizo, ovnsbakte småpoteter, røkt papirkaaioli og bakt salsa
Oppskrift
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Oppskrift
«Fredagsbiff» av Storfe Mørbrad med bakt sellerirot, urtesmør, peppersaus og grønne bønner
Oppskrift
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Oppskrift