Prior Omelettmix:
- Rimelig råvare
- Effektiviserer kjøkkenet
- Klar til steking
- Lekker gul farge
- Ypperlig som råvare til bl.a. omelett, quiche, pai og eggerøre
Omelett og eggerøre er manges favoritt og hører hjemme både på frokostbord, til lunsj, småretter og i påsmurt. Med Priors Omelettmix kan du raskt servere både eggerøre og omeletter. Helles rett fra kannen og er klar til steking.
Prior Omelettmix:
• Hell en liten kanne omelettmiks (2,5 kg) i gastronormformen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).
Feilkilde: Det er viktig at du ikke heller en hel stor kanne (5 kg) i gastronormformen. Da blir det for mye væske og produktet stivner/koagulerer ulikt oppe og nede, i kantene og i midten.
• Sett i forvarmet convectionovn ca 150 °C uten damp. Sjekk at dampen er slått av, og at ovnen er varm nok.
• Etter 8 minutter – rør i massen. Rør forsiktig – ikke pisk.
• Etter nye 8 minutter – rør i massen. Rør forsiktig. Du skal samle massen. Ikke pisk.
• Etter enda nye 8 minutter – ta ut av convectionovnen. Samle massen og tilsett gressløk. Eggerøren kan virke noe flytende med en gang på dette stadiet, men husk at varmen fortsetter å virke selv om den er tatt ut. Rør forsiktig og massen binder seg perfekt.
Feilkilde: Ikke sett eggerøren inn igjen fordi den er for flytende. Rør forsiktig slik at det flytende binder seg.
• Sett den ferdige eggerøren i vannbad på buffeten.
• Hell en liten kanne omelettmiks (2,5 kg) i gastronormformen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).
Feilkilde: Det er viktig at du ikke heller en hel stor kanne (5 kg) i gastronormformen. Da blir det for mye væske og produktet stivner/koagulerer ulikt oppe og nede, i kantene og i midten.
• Formen settes i forvarmet vannbad på 90 °C.
• Rør i massen med jevne mellomrom i 25-30 minutter (når du går forbi!).
• Etter ca 30 minutter, rør for å samle massen til slutt og tilsett gressløk.
• Sett den ferdige eggerøren i vannbad på buffeten.
• Sett kokeplaten på 165 °C.
• Legg 2 ss smør i kasserollen.
• Når smøret har smeltet: hell en liten kanne omelettmix (2,5 kg) i stekepannen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).
• Massen må røres i hele tiden.
Feilkilde: Brennes lett dersom man ikke rører hele tiden.
• Etter 7 minutter er røren kremaktig, glatt og binder flott.
• Tilsett gressløk.
• Ta eggerøren over i egnet utstyr for buffeten.
• Røren får en penere og glattere utseende tilberedt i kasserolle enn på stekebord. Dette er fordi stekebordet har en langt større overflate og væsken i produktet fordamper fortere.
• Forvarm stekebordet til 150 °C.
• Legg 2 ss smør til stekingen.
• Når smøret har smeltet: hell en liten kanne omelettmix (2,5 kg) i kasserollen, tilsett pepper og litt salt (produktet er tilsatt 1 % salt fra Prior).
• Massen må røres i hele tiden. Dette går fort!
Feilkilde: Brennes lett dersom man ikke rører hele tiden.
• Etter 1 minutt og 47 sekunder er røren kremaktig og binder flott.
• Tilsett gressløk.
• Ta eggerøren over i egnet utstyr for buffeten.
Porsjonering av Prior Omelettmix
1 stor kanne Prior Omelettmix (5 kg) = 50 porsjoner (100 g per porsjon)
1 liten kanne Prior Omelettmix (2,5 kg) = 25 porsjoner (100 g per porsjon)
1 kg Prior Omelettmiks tilsvarer massen fra ca 20 egg
Ca 50 g Prior Omelettmiks tilsvarer massen fra 1 egg
Produktet må tines før tilberedning.
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift
Oppskrift