Köfte med marinert kålsalat og pistasjpesto

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Mos hvitløk og elt inn i kjøttdeigen med chilipulver, spisskummen, finrevet sitronskall, finhakket bladpersille, salt og pepper til en jevn deig.

2

Form deigen til avlange kjøttboller (ca. 3x5 cm – ca. 35-40 g per stk.). Brun kjøttbollene på høy varme til de har en fin stekeskorpe. Legg over i en ildfast form og etterstek i ovnen på 200 °C i ca. 7-8 minutter.

3

Marinert kålsalat

Finstrimle rødkål, hodekål og rødløk, gjerne med en mandolin, og bland i en bolle med rosiner. Kok opp eplesidereddik, sukker, salt, karve, stjerneanis og chili og småkok til sukkeret er oppløst. Hell over grønnsakene og la avkjøle seg helt.

4

Pistasjpesto

Kjør alle ingrediensene til pestoen i en kjøkkenmaskin med knivblad til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.