vEGGisburger med grillede grønnsaker og rødbethummus

  • min

  1. Smelt smøret til briochebrød og ha i vann og melk, varm det til 37 °C. Bland det tørre og tilsett egg. Ha i væsken og elt blandingen i 5 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse. 

  2. Slå sammen deigen igjen og del den i 8 store emner som rulles til boller og legges på et stekebrett med bakepapir, etterhev i 20 minutter. Pensle med egg eller melk og dryss sesamfrø på om ønskelig. Stekes på 200 °C varmluft i ca. 15 minutter. 

  3. Lag rødbethummus ved å kjøre alle ingrediensene sammen i en blender med knivblad til fin mos. Spe med mer vann om den blir tørr. Smak til med mer sitronsaft og salt når den er ferdig. 

  4. Skjær paprika i biter og squash, aubergine og purre i skiver. Pensle grønnsakene med litt olje og stek i grillpanne til myke. Vend med olje, sitron, salt og pepper. 

  5. Grill veggisburgerne i grillpanne eller på grill til gjennomstekt. 

  6. Smør briochebrødbunnene med et godt lag rødbethummus, legg på småbladet salat, en veggisburger som toppes med en generøs porsjon grillede grønnsaker. Topp med briochebrødtoppen. Server gjerne mer rødbetehummus og grillede grønnsaker ved siden av om det er noe til overs.