vEGGis-lasagne

  • min

  1. 1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrøtter og stangselleri i små terninger.

  2. 2. Fres grønnsakene i en varm gryte med olivenolje til mykt, ca. 5 minutter. Rør inn vEGGis deig og tomatpuré og fres i et par minutter til.

  3. 3. Tilsett hermetisert tomat, oregano, grønnsakskraft og balsamicoeddik, og kok til en tykk saus, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. 4. Lag ostesaus ved å smelte smør. Rør inn mel og rør til en tykk, jevn masse. Spe gradvis med melk. Rør ut klumper og gi sausen et oppkok mellom hver gang. Fortsett til du har brukt opp all melken. Gi sausen et oppkok og vend inn revet ost. Smak til med muskat, salt og pepper.

  5. 5. Bruk grillet aubergine i tynne skiver, enten grill selv eller bruk ferdig. Legg bolognesesaus, lasagneplater, ostesaus og aubergineskiver lagvis i en ildfast form, ca. 30 x 22 cm. Avslutt med et tynt lag bolognesesaus og dryss over ost på toppen.

  6. 6. Stek i ovnen i ca. 50 minutter eller til lasagneplatene er al dente. La den lasagnen hvile seg noen minutter før servering slik at den setter seg.

Serveringstips! Godt brød med smør smaker godt til lasagne, men også en frisk salat er flott tilbehør.