Trøffelmarinert kalkunfilet med glaserte poteter

  • min

  1. Demi glace

    1. Finhakk løk, stangselleri og gulrot. Varm en kjele med smør og fres grønnsakene myke, ca. 2 minutter. Tilsett mel og rør i ca. 3 minutter til du har en tykk masse og den begynner å få litt farge.

    2. Hell i halvparten av kraften, rør ut klumpene, tilsett krydderposen og la småkoke i 20 minutter eller til redusert til 1/3.

    3. Ta ut krydderposen og sil sausen over i en ren gryte, tilsett resten av kraften og krydderposen og la småkoke i ca. 50 minutter eller til redusert med halvparten. Fjern krydderposen og smak til med salt og pepper.

  2. Glaserte poteter

    4. Skrell poteter og kok til møre i lettsaltet vann. Avkjøl noe.

    5. Smelt sukker og vann i en panne til sukkeret er opplyst og du har en gyllenbrun karamell.

    6. Vend de kokte potetene i og la surre i karamellen til de er gyllenbrune og glaserte. Vend inn smør til slutt og server.

  3. Bakt småløk

    7. Skrell løk og ha i en ildfast form med eddik, vann, sukker, hakket timian, salt og pepper. Stek i vonen på 220 °C i 40-50 minutter eller til løken er myk og karamellisert.

  4. Trøffelmarinert kalkunfilet

    8. Sett ovnen på 125 °C. Binde opp kalkunfileten med mathyssing. Brun kalkunfileten på alle sider i en varm panne med smør. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 65 °C, ca. 2 timer. La hvile i 15 minutter før kjøttet skjæres i skiver. Server kalkunskiver med glaserte poteter, bakt småløk og saus.