Stor tapasfjøl med Santa Kristina spekemat, knekkebrød og multemarmelade

 • min

 1. Beregn ca. 150 g spekemat per person, for eksempel Santa Kristina spekeskinke, spekerull, spekefilet og spekenakke 2-3 norske oster

  Dander spekemat og ost på et stort fat eller fjøl. Ha multemarmelade i en skål og pynt med friske urter. Server med knekkebrød (ev. flatbrød) og semi-tørkede plommer.

 2. Sprøtt knekkebrød med tørkede tranebær

  Kjør gresskarkjerner, solsikkefrø og tørkede tranebær raskt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Bland med resten av ingrediensene. Rør godt og la svelle i ca. 30 minutter.

  Dekk 2-3 stekebrett med bakepapir og smør deigen tynt utover. Stek i ovnen på 160 °C i ca. 60 minutter eller til de er sprø og gylne. Avkjøl på rist og knekk i biter.

 3. Multemarmelade med eple

  Skrell og del eple i biter. Ha eplebitene i en kjele med multer, eplesidereddik el. vin, sukker og stjerneanis og kok opp. La små koke i ca. 15 minutter eller til du har en tykk marmelade. Avkjøl på syltetøyglass og server til ost og spekemat.

 4. Semi-tørkede plommer

  Sett ovnen på 60 °C. Del plommene i to og fordel med snittflaten opp utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen i 8-10 timer eller tørk dem i en dehydrator.