Spekefjøl med Eldhus spekepølse, ramsløk-pesto og grissini

  • min

  1. Lag grissini i forkant av servering, gjerne dagen før. Sett ovnen på 225 °C. Rør sammen melk, olje og gjær. Ha mel og salt i en miksebolle, tilsett melkeblandingen og sirup og elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin med eltekrok. Deigen skal være ganske klissete.

  2. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Del deigen i fire deler og kjevle ut hver del mellom to lag plastfolie godt strødd med rugmel. Kjevle deigen så tynt som mulig.

  3. Bruk en skarp kniv eller et pizzahjul og del deigen i strimler. Tvinn dem sammen, legg på et stekebratt dekket med bakepapir og stek i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist til de er kalde og sprø. Oppbevares i en lufttett boks.

  4. Kjør ramsløk, basilikum, pinjekjerner og parmesan til finmalt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Spe gradvis med olje til en jevn, men grov pesto. Smak til med salt og pepper og server som dipp til grissini og Eldhus spekepølse i skiver.