Hawaii - Plate lunch med biff teryaki, kylling kabobs og frisk makaronisalat

  • min

Typisk hawaiisk lunsj som spores tilbake til slutten av 1800-tallet da plantasjene måtte sloss om arbeidskraften og dermed om å tilby den beste lunsjen. Servers tradisjonelt med hvit ris, makaronisalat og valgfritt kjøtt eller fisk. 

  1. Biff teryaki

    Del kjøttet i skiver, ca. 2-3 cm tykke. Bland sammen ingrediensene til marinaden og ha i en ildfast form sammen med kjøttet. Pakk plast over og legg kaldt over natten, eller minst 4 timer.


    Sett ovnen på 200 °C og stek hele formen med marinade i ovnen i 1 time. Snu kjøttet underveis. Ca. 10 minutter før kjøttet er ferdig, kan du helle av det som er overflødig av marinaden. Du kan eventuelt grille kjøttet uten marinade.


    La kjøttet hvile i 10 minutter og skjær i skiver på tvers. Server med grovhakket vårløk og sesamfrø, kokt ris og makaronisalat. 

  2. Kylling kabobs

    Skjær kyllingfiletene i passelige biter.


    Bland soyasaus, brunt sukker, mirin, sesamolje, revet ingefær og finhakket hvitløk i en ildfast form. Rør så sukkeret løser seg litt. Hell i juicen fra ananasboksen (evt bare ananasjuice), ha i kyllingbitene og dekk med plast. La marinere natten over, eller minst 2 timer.


    Tre kyllingbiter på 8 grillspyd. Grill på medium varme i 15-20 minutter, snu jevnlig.


    Server med kokt ris og makaronisalat. 

  3. Frisk makaronisalat 

    Kok makaroni med salt i vannet etter anvisning på pakken. Bland eddik, brunt sukker, salt og pepper.


    Sil vannet av pastaen og rør inn eddik så den får trekke godt inn.


    Skjær rødløk og selleri i tynne skiver, hakk chili og vårløk. Bland grønnsakene med makaroni og server.