Old school bacon

  • min

DudeFood - Dudes elsker bacon!

På 1950-tallet i USA ble bacon stekt på forhånd, langsomt i ovnen. Når kunden bestilte ble baconet sprøstekt på grill, i stekepanne eller salamander. Dette gjorde det raskt og enkelt for kjøkkenet å kontrollere crispgraden, og alltid servere sprøstekt bacon.

Fremgangsmåte for old school bacon: 

Legg baconskiver flatt på et stekebrett og stek på 140 °C i ca. 20 minutter, eller til de er gylne. Skjerp de så i pannen og få så sprø bacon du vil. Fordelen med steke bacon på denne måten er at du får en pen, rett og sprø bacon skive.


Bacon har mange bruksområder og er aldri feil på en DudeFood meny. For eksempel kan du lage kylling. og brokkoliruller med bacon som fingermat.

Nedenfor finner du noen serveringsforslag til old school bacon:

Kylling/persillerull med bacon: Lag en lomme i kyllingfileten og legg i bladpersille og spinat. Rull bacon rundt og stek i ovnen på 200 °C i ca. 10 min.  

Baconrulla broccoli

Baconrulla bønner

Bakte tomater med ”baconseil”

NB: Pensle godt med olje på alle baconrullene.