Hawaii - Lau lau

  • min

Lau lau betyr «blad blad». Denne tradisjonelle retten får smaken sin fra Taro-blader og Ti-blader som pakkes rundt svinekjøtt, og deretter bakes i en tradisjonell imu-ovn. Man kan også bruke bananblader eller teblader, som er mer tilgjengelig her i Norge. 

  1. Stikk svinekjøttet med en spiss kniv og gni med havsalt. Del i 6 like store biter. 

  2. Del bananblad (kommer som

    regel i lange remser, omtrent 20 cm brede) i 6 x 50 cm lange biter. Legg 3 te-blader under kjøttet og 3 te-blader oppå kjøttet og plasser midt på bananblad-biten. Brett sidene over kjøttet og rull inn endene. Bind hyssing rundt. 

  3. Kok pakkene i trykkoker under trykk i 20 minutter. 

  4. Server med kokt ris. 

Tips! Til denne retten kan du bruke de fleste stykningsdelene av svin. Jo fetere stykningsdel, jo bedre smak.