Langtidskokt Urfe høyrygg med øl

  • min

  1. Grovhakk løk og skjær bacon i små biter. Del kjøttet i store terninger og krydre med salt og pepper. Skrell sjalottløk og del ev. de største løkene i to.

  2. Fres løk og bacon i en stor gryte på lav varme til gyllent. Legg til side. Brun kjøttet i gryten. Gjør dette i puljer med litt olje slik at alle bitene får en gyllen stekeskorpe. Brun så sopp og småløk i noen minutter før kjøtt, løk og bacon has tilbake i gryta.

  3. Hell over øl og tilsett tørket steinsopp og timian. Kok opp og la småkoke under lokk i ca. 1 time. Skrell og del gulrot, kålrot og sellerirot i biter og ha i gryta. La småkoke videre i 1 time til kjøttet er helt mørt. Smak til med salt og pepper.


    Tips!

    Fjern gjerne noe av fettet ved å sette gryta kaldt slik at fettet stivner på toppen og kan løftes av. Kok opp gryta igjen. Ønsker du en tykkere saus kan du tilsette litt maizena.