Karbonadeblings med aioli

  • min

  1. Sprøstek baconskivene.
    Rist brødskiven og del i to.

    Varm karbonadene i en stekepanne eller i ovnen. Smør skivene med aioli og topp med salat, karbonade, sprøstekt bacon, tomat og rødløk. Legg dem ev. lagvis og stikk en pinne gjennom for å holde dem på plass.

    Topp med små sylteagurker.

  2. Bruk romtempererte ingredienser når du lager aioli. Riv hvitløk fint og kjør i en kjøkkenmaskin med ballongvisp sammen med eggeplommer, sennep, eddik, salt og pepper.

    Spe med solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til du har en tykk og fast aioli. Tilsett kaldt vann og kjør til landingen blir lys og luftig.
    Spe med resten av oljen og juster ev med mer vann om blandingen blir for tykk.
    Smak til med salt og pepper og ev. litt sitron.