Hawaii - Kalua pig

  • min

Kalua er hawaiisk for å koke i en imu-ovn (se infoboks) under bakken. I dag lages Kalua Pig i bakeovner, pakket i bananblader og smaksatt med røykchips. Det kan på en måte kalles hawaiisk pulled pork.

  1. Stikk masse hull i kjøttet med en gaffel. Gni inn salt og røyksmak og pakk i bananblader, som oftest kommer i lange remser. Pakk alt så inn i aluminiumsfolie.

  2. Stek i ovn eller på grill på lav temperatur i mange timer, for eksempel 140 °C i 3 timer. Riv kjøttet fra hverandre og bland godt med kjøttsaften.

  3. Vask søtpoteter og skjær i tynne skiver på en mandolin. Friter i varm olje til gylne og sprø. La renne av seg på litt kjøkkenpapir og dryss med salt.

  4. Lag råkostsalat ved å rive grønn papaya på et grovt rivjern, med

    spiralkutter eller lignende. Finsnitt kålhodet i tynne strimler og rør sammen med papaya, ananasjuice og limesaft

  5. Server kjøttet i bagetter med BBQ-saus og råkostsalat, med søtpotetchips til.