Kalkunrullade med Santa Kristina spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter

  • min

Denne oppskriften er utviklet av Det norske kokkelandslaget junior.

  1. Sett stekeovnen på 120 °C.

    Grovhakk tomat og fetaost. Bland til glatt masse i blender eller kjøkkenmaskin.

  2. Del kalkunfileten i to på langs, men ikke helt igjennom. Bank fileten litt flat.

    Smør et stykke aluminiumsfolie med olivenolje. Legg St. Kristina-skinken oppå slik at skivene delvis overlapper hverandre.

    Legg på kalkunfilet. Bre utover tomat- og fetaostblandingen.

    Rull sammen til en fast rull. Pakk folie rundt.

  3. Stikk et steketermometer inn. Stek ved 120 °C til en kjernetemperatur på 70 °C, anslagsvis 30-40 minutter. La den hvile ca. 30 minutter i folien.

  4. Ta rullen ut av folien og brun den i smør og olje i panne. Skjær i skiver like før servering.

  5. Ovnsbakte poteter: Vask, rens og tørk poteter. Behold gjerne skallet på. Skjær i båter.

    Drypp over olje. Krydre med salt og pepper. Stek potetene ved 180-200 °C i ca. 30 minutter mens kalkunrullen hviler.

  6. Servér kalkunskivene med ovnsbakte poteter og gjerne nykål, blomkål og en god saus.