Jordskokksuppe med sprøstekt Santa Kristina spekenakke

  • min

  1. Sett ovnen på 200 °C. Fordel tynne skiver med spekenakke utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, 8-10 minutter.

  2. Grovhakk ristet brød til grove smuler.

    Skrell jordskokk og del i mindre biter. La gjerne ferdigskrelte jordskokk ligge i kaldt vann med sitron før koking slik at de ikke blir brune.

  3. Grovhakk løk og fres i en varm kjele med smør. Tilsett jordskokk og hell på nok kraft til at det dekker godt. Kok opp under lokk, og la småkoke til jordskokkene er møre, ca. 25 minutter. 

  4. Kjør suppen glatt med stavmikser. Ha i fløte og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

  5. Øs opp varm suppe i tallerkener og dander med biter av sprøstekt spekenakke, grovhakket surdeigsbrød og friske urter.