Homestyle hamburger i briochebrød med karamellisert løk og blåmuggost, servert med urtestekte poteter

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Briochebrød

Smelt smøret til briochebrød og ha i vann og melk, varm det til 40 °C. Bland det tørre og tilsett egg. Ha i væsken og elt blandingen i 5 minutter. La deigen heve til dobbel størrelse. Slå sammen deigen igjen og del den i 8 store emner som rulles til boller og legges på et stekebrett med bakepapir, etterheves i 20 min. Pensle med egg eller melk og dryss sesamfrø på om ønskelig. Stekes på 200 °C varmluft i ca. 15 minutter.

2

Ha potene i en ildfast form og ha olje, urter og krydder over. Stek i ovnen i ca. 25 minutter.

Bland matyoghurt med sitronsaft, salt og pepper til en enkel dressing.

3

Skjær løken i skiver og stek den i pannen på svak varme i ca. 10 minutter til den er gylden. Ha i sukker og Balsamico og stek videre i noen minutter.

4

Stek hamburgeren i noen minutter på hver side til ønsket stekegrad. Del brødet i to og montér burgeren med ruccula, dressing, sylteagurk, hamburger, skivet blåmuggost og karamellisert løk på toppen. Servér urtepotetene til.