4 porsjoner
Fremgangsmåte
1
Posjer egg i lettkokende saltet vann tilsatt litt eddik, ca. 3-4 minutter. Løft ut og skyld raskt i kaldt vann.
Fres spinat i en varm panne med smør til den faller sammen. Kok asparges raskt i lettsaltet vann og skyld i kaldt vann.
Fordel spinat, asparges og spekeskinke på sveler og topp med posjert egg og spirer. Server med hollandaisesaus.
2
Sveler
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og rør inn med kulturmelk. Vend inn hvetemel og natron til en klumpfri røre. La svelle i 15 minutter. Stek små sveler i en varm panne med smør til gylne på begge sider.
3
Hollandaisesaus
Pisk eggeplommer i en bolle av glass eller metall. Tilsett sitronsaft og salt. Sett bollen over vannbad og spe inn smøret mens det piskes. Visp til du har en tykk saus og alt smøret er i. Smak til med salt og pepper.
Andre oppskrifter på spekeskinke
Mørbrad med spekeskinkeaioli
Pizza Bianca med spekeskinke
Tronfjell velhengt spekeskinke med fiken og hasselnøtter
Kalkunrullade med Tronfjell spekeskinke, fetaost, soltørket tomat og ovnsbakte poteter
Omelett med tomat, mozzarella, basilikum og Tronfjell velhengt spekeskinke
Fjøl med spekemat, urterømme og lompe-chips
Stor tapasfjøl med spekemat, knekkebrød og multemarmelade
Vafler med urter, kremost og skinke
Fylte Livèchekyllingrullader med ricotta, rosenkål og valnøtter
Fylt kyllinglår med spinat og blåmuggost - servert med jordskokkpuré, syltede pærer og demi glaze
Salamiomelett
Planke med helgrillet storfe mørbrad med bakt Mont d´Or, båtpoteter, bakte hvitløk, skinkesurret asparges og chimichurri
Grove vafler med ost og Tronfjell spekeskinke
Posjert ribbe med steinsoppkrem, syltede grønnsaker og linsesjy