Hawaii - Chicken long rice (Kyllingsuppe)

  • min

Kyllingsuppe med glassnudler (av mungbønnemel, som heter long rice på Hawaii), smaksatt med masse ingefær. Dette er svært vanlig hverdagsmat på Hawaii. 

  1. Skrell ingefær og hvitløkfedd og knus dem med en kniv. Legg i en kasserolle med kyllingkraft, kok opp og la fosskoke i 5 minutter. 

  2. Skjær kyllingfilet i strimler og stek i olje til gjennomvarm. Skjær soppen i skiver og stek til brunet. 

  3. Fjern ingefær og hvitløk fra kraften, og øs av eventuelt fett som flyter på over- flaten. Ha i nudler og småkok til de er gjennomsiktige, omtrent 5 minutter. 

  4. Skjær vårløk i tynne skiver og ha i kraften sammen med sopp og kylling. Kok videre omtrent 2 minutter, til nudlene har trukket til seg mesteparten av kraften. Server gjerne med sukkerertspirer.