Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk

  • min

  1. Kna salt og pepper inn i burgerdeigen og form til burgere. Grill på høy varme på begge sider til ønsket kjernetemperatur.

  2. Legg på skiver med ost og la smelte et par minutter. 

  3. Server i burgerbrød med issalat, trøffelmajones og syltet rødløk.

  4. Trøffelmajones
    Lag majones selv eller bruk ferdig. Vend inn finhakket trøffel og smak ev. til med trøffelolje.

  5. Syltet rødløk
    Skjær rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend med sukker, salt og eddik og la trekke i ca. 20 minutter.

  6. Briochebrød
    Ha hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i bakebollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt inn smør og egg, og spe med vann og melk mens maskinen går.

    Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet til en smidig, men løs deig.

    Dekk til bollen og la heve til dobbelstørrelse, ca. 1,5 timer. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Form til burgerbrød og legg over på bakebrett dekket med bakepapir. Dekk til og la etterheve i ca. 1 timer.

    Forvarm ovnen til 200 °C. Lettpisk egg og pensle brødene. Stek midt i ovnen til gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist, gjerne med et håndkle over om du ønsker dem litt myke.