Cheeseburger med trøffelmajones og syltet løk

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Kna salt og pepper inn i burgerdeigen og form til burgere. Grill på høy varme på begge sider til ønsket kjernetemperatur.

Legg på skiver med ost og la smelte et par minutter.

Server i burgerbrød med issalat, trøffelmajones og syltet rødløk.

2

Trøffelmajones

Lag majones selv eller bruk ferdig. Vend inn finhakket trøffel og smak ev. til med trøffelolje.

3

Syltet rødløk

Skjær rødløk i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Vend med sukker, salt og eddik og la trekke i ca. 20 minutter.

4

Briochebrød

Ha hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i bakebollen på en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt inn smør og egg, og spe med vann og melk mens maskinen går.

Elt deigen i 10 minutter på lav hastighet til en smidig, men løs deig.

Dekk til bollen og la heve til dobbelstørrelse, ca. 1,5 timer. Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Form til burgerbrød og legg over på bakebrett dekket med bakepapir. Dekk til og la etterheve i ca. 1 timer.

Forvarm ovnen til 200 °C. Lettpisk egg og pensle brødene. Stek midt i ovnen til gylne, ca. 15 minutter. Avkjøl på rist, gjerne med et håndkle over om du ønsker dem litt myke.