Burger med fetakrem og løkringer

4 porsjoner

Fremgangsmåte

1

Skjær løk og agurk tynt på mandolin og la marinere i eddik, sitron, sukker, salt og pepper, ca. 10 minutter.

2

Elt inn oregano, salt og pepper i burgerdeigen og form til 4 burgere. Grill på begge sider til gylne og medium stekt.

3

Fetakrem

Finhakk hvitløk og mos med feta og rømme. Bruk en gaffel. Blandingen kan være litt klumpete. Vend inn hakket mynte og basilikum. Smak til med salt og pepper.

4

Løkringer

Varm opp olje til fritering (180 °C). Skjær løk i skiver, del i ringer og legg i kaldt vann i 10 minutter. La tørke godt av på tørkepapir.

Rør sammen øl, hvetemel og bakepulver til en glatt røre. Dypp ringene i røren så de er godt dekket og fritér til gylne. Gjør dette i puljer. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.

5

Server burgeren i burgerbrød med salat, lettsyltet rødløk og agurk, tomatskiver og fetakrem. Server løkringer til.