Braiserte lårskiver av Lam frå Hardanger

  • min

med bakt tomat, karamellisert sjalottløk og potetpuré

  1. Brun kjøttet på begge sider i en varm panne
    med litt olje. Ha over i en liten ildfast form.
    Fres rosmarin og grovhakket hvitløk og strø dette
    over lårskivene. Tilsett hvitvin og kraft, dekk til med
    folie og stek i ovn ved 120 °C i 2,5 time.
    Reduser sjyen og bruk den som saus.

  2. Klipp av tomatene slik at du får med litt grønn stilk,
    legg de i en ildfast form og hell over oljen.
    Stek dette på 180 °C i ca 10 min. Avkjøl

  3. Skrell sjalottløken og del den i 2.
    Kutt så i tynne halvmåner og stek det på lav
    varme mens du rører. Når løken begynner å ta
    varme har du på eplemost og koker dette helt inn.
    Da får du en karamellisering av løken. Vend inn
    finhakket bladpersille rett før servering

  4. Skrell og del potetene i biter. Kok potetene
    møre i ca. 20 minutter. Hell av vannet og la
    dampe av. Mos eller passér poteten gjennom sikt for
    å få de finmalt og tilsett melk og smør. Smak til med
    salt og pepper. Ønsker du en rikere og fyldigere
    smak på potetpuréen, erstatt helmelk med fløte
    og tilsett mer smør.