Blogg

vEGGis

vEGGis er vegetariske produkter produsert av soya og eggehvite fra norske egg. Produktene er proteinrike og skal etterlikne kjøtt i konsistens og smak. vEGGis er produsert i Norge på Norturas BRC-sertifiserte fabrikker. Nortura er første norske produsent av erstatningsprodukter for kjøtt

Sterk trend

Blant de sterkeste trendene på det norske markedet er vegetarmat og erstatningsprodukter for kjøtt. Kjøttfri dag er på vei til å bli enda mer etablert i Norge og stadig flere har innført kjøttfrie dager i kantinene. Interessen øker særlig blant unge og kvinner, og én av fem kvinner i hele landet svarer at de er meget eller ganske interessert i vegetarmat. I Norge regner man med at 2-5 % av befolkningen er vegetarianere. 
(Kilde: Finansavisen 24. mars 2015, Aftenposten 15. februar 2016 og Norsk Monitor, Ipsos jan. 2016.)

6 % AV EUROPEERNE ER VEGETARIANERE, MEN 84% AV DE SOM KJØPER KJØTTERSTATNINGER ER IKKE-VEGETARIANERE


Alternative proteinkilder

Dersom man kutter ned på kjøttinntaket og allikevel vil sørge for at man har et fullverdig kosthold, så bør man være påpasselig med å få i seg nok proteiner fra andre kilder. I våre kjøttfrie produkter er det derfor naturlig at en proteinkilde spiller en viktig rolle i resepten. Her finnes det mange ulike alternativer, og de mest benyttede er:

• Nøtter og frø
• Soya
• Belgfrukter
• Sjøgress og alger
• Egg og meieriprodukter
• Korn og gryn

vEGGis-produktene er produsert av eggehvite og soyaprotein. De er laget i Norge med norske egg, har en høy andel protein og smaker godt! Næringsinnholdet i produktene er ikke så ulikt tilsvarende kjøttprodukter, men det er noe mindre jern og vitaminer, mindre mettet fett og mer protein og karbohydrat.


Om soya
Soyabønnen blir ofte kalt den magiske bønnen, da den er en av de mest fullverdige proteinkildene blant vegetabilske kilder, og den mest brukte proteinkilden for vegetarianere. Bønnen inneholder gunstige fettsyrer, mye protein (ca 50 %), og er rik på fiber, vitaminer, mineraler og karbohydrater. Produksjon med soya er den ingrediensen som gir mest liknende struktur og konsistens som kjøtt. Soyabønneproduksjon krever varmt klima og lang vekstsesong, kan derfor ikke dyrkes i Norge. I vEGGis-produktene bruker vi råvare importert fra USA, og det er full sporbarhet på soyaen tilbake fra bonden – og fremover i verdikjeden. Soyaen er produsert helt uten GMO (genmodifiserte organismer).

Om eggehvite
Eggehviten i vEGGis-produktene kommer fra norske Prior egg. Den er med på å gi produktene god konsistens - og i tillegg er den en naturlig proteinkilde. Egg er naturlig rikt på protein – og eggets protein er det som ligner mest på kroppens protein. Derfor dekker de kroppens proteinbehov best. Protein er kroppens byggesteiner og er nødvendig for å danne og vedlikeholde celler, vev og muskler.

Les mer om vEGGis i vårt Trend & Tradisjon-magasin

Oppskrifter

Produkter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura