Blogg

Trendingrediens: Zhug

Denne hotte sausen er på vei i full fart inn i trendbildet.


Zhug (også kalt zhoug, schoug, s'chug eller schoug er en "hot" saus med opprinnelse i Jemen. Det finnes utallige variasjoner av denne, men basisen er relativt lik hos alle:

  1. Masse friske urter; vanligvis koriander, persille eller begge
  2. En syrlig komponent; lime eller sitron
  3. Chili; grønn eller rød
  4. Hvitløk
  5. Masse tørket krydder; vanligvis spisskummen, koriander, kardemomme og/eller karve.

Dette gir en smaksrik og spicy saus, men med masse friskhet. Kompleks og allsidig! Mange kaller den «den neste sriracha». Akkurat som sriracha, kan den brukes som tilbehør eller garnityr til en lang rekke retter, som for eksempel burger, tartar, wraps eller shakshuka.


Fordi sausen har en kombinasjon av smaker som spicy, syrlig og kraftig, blir den ofte brukt for å balansere fete og kraftige retter.
Zhug egner seg også svært godt ved siden av alle typer ferskt brød og som en spicy dipsaus. I Midtøsten serverer de den gjerne som
en del av «Meze», som er deres versjon av tapas – enten alene eller mikset med andre sauser, som hummus, tahini og salsa.

Oppskrifter med zhug finner du her eller i vår trendmagasin Trend & Tradisjon her. 

Oppskrifter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura