Blogg

PINNEKJØTT

Kun de beste lammene blir brukt til Gildes pinnekjøtt.

Kun de beste lammene blir brukt til Gildes pinnekjøtt:

• Kun norske lam.
• Egne krav til kjøttfylde og fett.
• Hele prosessen fra salting til tørking er en omstendelig og nøyaktig prosess som blir nøye overvåket.
• Pinnekjøttet kuttes manuelt, noe som sikrer fine stykker uten beinsplinter og småbiter.

Utvanning:
Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann og vann ut i 12-16 timer. Vannet byttes en gang.

Tilberedning:
Pinnekjøttet dampkokes på rist under tett lokk i 2-3 timer, og er ferdig når det løsner lett fra beinet.
Unngå tørrkoking. For de som liker pinnekjøttet sprøtt, kan det legges i stekepanne eller under grillen en kort stund før servering.

Produkter

Om bloggen

Nortura er en av landets ledende matvarebedrifter og det største merkevarehuset innen kjøtt- og eggprodukter. Konsernet er privat eiet av norske bønder som også er leverandører og råvareprodusenter. Vi er Nortura PROFF, Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet, og dette er vår blogg.

Sulten på mer PROFF?

Kategorier

Nyheter fra Nortura